Головна » 2017 » Травень » 30 » Подорожуємо Україною
07:32
Подорожуємо Україною

Прекрасне захоплення учнів та вчителів Олександрівського НВК – подорожі.

         У суботу, 20 травня, вдалою була поїздка в Батурин – «гетьманську столицю». Ми мали змогу відчути козацький дух, ознайомитися з історичними особистостями: Іваном Мазепою, Пилипом Орликом, Кирилом Розумовським, інше. Це так важливо в наш час: знати історію своєї країни, доторкнутися до минулого.

         Їдучи дорогою назад завітали в історико-меморіальний музей-заповідник «Ганнина Пустинь», що в хуторі Мотронівка. Тут відпочили душею, набралися снаги. Мимоволі народилися й виношуються в голові власні поезії:

«На хуторі Мотронівка

Пантелеймон Кулі.

Прислухайтесь; тут дух його

Поміж ліричних тиш.

 

Ми ще сюди приїдемо,

Як мальви зацвітуть

Алеєю закоханих

Щасливі пари йдуть…»

         Зачарувала дітей незнайома природа, а ще розповідь екскурсовода про письменника, патріота України, його дружину Ганну Барвінок.

         Як добре, що є у нас благодійник Сюр Петро Іванович, який розуміє потреби школярів. Справді, дітям потрібні не лише розваги, а й глибокі цікаві знання.

         За давнім старослов’янським звичаєм кажемо нашому Петру Івановичу; «Спаси Бог!», «Спаси Христос!», «Спаси Господь!». Добра Вам у родині, нехай поруч з Вами щодня будуть добробут і всі земні блага.

         Нині багато українців дочекавшись безвізового режиму, отримавши біометричний паспорт, планують їхати в Європу. Ми ж переконані, що подорожувати Україною – цікаво, корисно і приємно.

 

Людмила Шило,

учитель Олександрівського НВК

Переглядів: 207 | Додав: Olexandrivka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0